19 Şubat 2014 Çarşamba

Hayvan Barınakları Acil Yardım İstiyor!



Ülkemizde birçok kedi ve köpek, sahipleri tarafından sokağa terk edilmekte. Terk edilmiş kedi ve köpeklerin ise koruma altına alındığı tek yer barınaklar. Barınaklar ise acil yardım istiyor...

Hayvanların da hislerinin olduğu, toplumumuzun büyük bir kesiminde hala anlaşılabilmiş değil. Hayvan beslemenin ne kadar sorumluluk isteyen bir iş olduğunu anlamayan insanların bilinçsizce aldığı hayvanlar ne yazık ki pet shoplarda birçok eziyet gördükten sonra bir de sahibinin onu sokağa terk etmesiyle iyice sarsılıyor. Onlar, sokakta yaşamlarını sürdüren cinslerinden daha şanssızlar, çünkü sokakta yaşayanlar en azından ne şekilde beslenebileceğini, hayata nasıl tutunabileceğini öğrenmiş durumda. Oysa ki sahipleri tarafından terk edilen hayvanlar, o andan itibaren hayata küsmekte ve hep hazır beslenmeye alıştıkları için yiyecek bir şey bulamamakta ve eğer yardım eli uzanmazsa ölmekteler.

İşte onlara bu yardım eli genellikle hayvan barınaklarından uzanmakta. İstanbul’daki hayvan barınaklarında yavru köpeklere bakılıyor, kimsesiz hayvanlara kısırlaştırma ve uyuz tedavisi yapılıyor. Kısırlaştırma sonrası tekrar sokağa bırakılan köpeğe barınağın rengine ve şekline ait küpe takılıyor. Sokakta kendi başına yaşayamayanlara da - bunlar özellikle terk edilenler - sahiplendirilinceye kadar barınakta bakılıyor. Aynı zamanda kaza geçiren, hasta ve işkence görmüş hayvanlara da tedavi uygulanıyor.

Barınaklarda, başta köpek maması ve süt acil olmak üzere birçok ihtiyaç var. Barınakların, maddi - manevi yönden yardımcı olan gönüllüler ve bazı kuruluşlar olmadan ayakta durmaları mümkün değil. Ancak bu yeterli olmamakta. Barınaklar için tüm hayvan severlerin desteği şart.

Hayvan barınaklarına katkıda bulunmak isteyen ancak uzak olanlar, zaman ayıramayanlar için petkolay.com’un ilgili bölümünden verilen mama siparişi Yedikule Hayvan Barınağı'nın kapısına kadar götürülmekte: http://www.petkolay.com/Barinaklara-Yardim,PR-1169.html

 
İstanbul’daki hayvan barınakları:

Tuzla Rehabilitasyon Merkezi
Katı Atık Merkezi yanı Aydınlıkköy - Tuzla
0532 403 0527 
 
Yedikule Hayvan Barınağı 
Yedikule Sahil Yolu, Surdibi Eski Havagazı Deposu
0212 633 58 57
0535 712 63 90
www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com

Kadıköy Belediyesi   
Sokak Hayvanlarını Koruma ve Barındırma Merkezi
Turgut Özal Bulvarı, TEM Otoyolu Sonu Ataşehir - Kadıköy
0216 499 83 90
0216 415 67 61
www.kadikoyunkopekleri.org
 
Şile Hayvan Barınağı
Şile Yolu Ağva Girişi 50 mt. Şile
www.silebarinagi.8m.com
 
Üsküdar Hayvan Barınağı
Hekimbaşı Mevkii, Katı Atık Tesisleri yanı Ümraniye

Büyükada Hayvan Barınağı
Atahırları Mevkii, Büyük Tur Yolu Büyükada  
0 216 382 3 382

Yeşim Yılmaz
 


              


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder