17 Şubat 2014 Pazartesi

Aslı'nın Dolabın'dan Justin Timberlake Çıktı!

Aslı'nın Dolabı mevcut destek ödüllerine ek olarak düzenleyeceği çekilişle Fongogo Projesine destek veren takipçilerinden birini 26 Mayıs'ta İTÜ Stadyumunda gerçekleşecek Justin Timerberlake konserine götürüyor!

Çekilişe Katılmak İçin Yapman Gerekenler

  • Fongogo'ya üye olup Aslı'nın Dolabı Fongogo Projesini seçeceğin herhangi bir tutarda destekle ve bunu twitter veya facebook sayfanda Aslı'nın Dolabı'nı mention ederek yada tagleyerek paylaş ve çekilişe katıl!
  • 13.02.2014-01.04.2014 tarihleri boyunca yapacağınız her 20TL destekle bir çekiliş hakkı kazanacaksınız.( 100 TL Bağış ile 5 çekiliş hakkı gibi) Talihli kişi 02.04.2014 tarihinde aslinindolabi.com ve aslinindolabi.blogspot adreslerinde duyurulacak.



Fongogo Nedir? Nasıl Üye olurum?

Fongogo; birey, şirket ve sivil toplum kuruluşlarının proje, fikir ve ürünleri için farkındalık, tanıtım ve fon sağlayan bir pazaryeri. Adınız, soyadınız ve e-mail adresinizle bir hesap oluşturabilir yada doğrudan Facebook hesabınızı kullanarak Fongogo'ya bağlanıp Aslı'nın Dolabı'nı desteleyebilirsiniz.

Ödeme Nasıl Yapılıyor?

Ödeme şimdilik sadece PayPal üzerinden yapılabiliyor. Dolayısıyla eğer hali hazırda yoksa bir PayPal hesabı açmanız gerekiyor.Kısa bir süre içinde Fongogo direk olarak kredi kartı ile de ödeme alabiliyor olacak. Yalnız şunu söylemek gerekirki PayPal kullanmak her zaman daha güvenli olacaktır.


PayPal Nedir ?

PayPal, e-posta adresi olan herkesin güvenli bir şekilde para gönderip alabilmesine olanak sağlayan alternatif bir ödeme sistemidir. Bu sistem bazı e-ticaret sitesi tarafından 
temel ödeme sistemi (eBay-www.ebay.com gibi), birçokları tarafından da alternatif ödeme sistemi olarak desteklenmektedir.

PayPal 56 ülkeden kullanıcı kabul etmektedir. Bu ülkeler kullanıcıların PayPal hesaplarında biriken parayı alma alternatiflerine göre dört gruba ayrılır.


PayPal Nasil Calisir?

E-posta adresinizi kaydederek sisteme üye olduğunuzda PayPal sizin için bir sanal cüzdan açar. Hesabınızı aktifleştirip sanal cüzdanınızdan ödeme yapabilmek için öncelikle bir banka kartınızı PayPal hesabınıza kaydetmeniz gerekiyor. Bu kart isterseniz bir kredi kartı (Visa, Master Card, American Express veya Discover) isterseniz de üzerinde Visa ya da Master Card logosu bulunan bir ABD bankasına ait sıradan bir banka kartı (ATM Kartı) olabilir. Hesabınızı aktifleştirdikten sonra e-posta adresini bildiğiniz herhangi bir PayPal üyesine (kişi veya şirket) ödeme yapabilirsiniz.

PayPal, ödeme için birden fazla alternatif sunar:

1.PayPal üyesi iseniz, www.paypal.com adresinde bulunan hesap yönetim sayfanızdan e-posta adresini bildiğiniz herhangi birine para gönderebilirsiniz. Para gönderdiğiniz kişi eğer hali hazırda PayPal üyesi değilse gönderilen iletide kendisine nasıl üye olacağı ve hesabındaki parayı nasıl alacağına ilişkin bilgiler sunulmaktadır.
2.PayPal üyesi iseniz, PayPal ödeme sistemini destekleyen bir elektronik ticaret sitesinden alışveriş yaparken alışverişinizi sonlandırmak istediğinizde sitenin sizin için hazırladığı PayPal ödeme arayüzünden PayPal hesabınıza ait e-posta adresiniz ve parolanızı girerek ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sistemin en güzel yönü kredi kartı bilgilerinizi PayPal üzerine kaydettikten sonra kredi kartı bilgilerinizi her sitede 
yeniden vermek zorunda olmayışınızdır. Bu sitede sizin için açılan PayPal ödeme arayüzünde, PayPal kullanıcı hesabınız ve parolanızı girerek ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
3.PayPal üyesi değilseniz, PayPal ödeme sistemini destekleyen bir elektronik ticaret sitesinden alışveriş yaparken bu sitenin sizin için hazırladığı ödeme sayfasını güvenli bulmuyorsanız ödeme işlemini PayPal ödeme sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayfada girdiğiniz ödeme bilgileri ile dilerseniz PayPal üyesi de olabilirsiniz.

Bu ödeme şekillerinden birini kullanarak gönderebileceğiniz para miktarı üyelik seviyeniz ve sistemi kullanma miktarınız dikkate alınarak size verilen limit ile sınırlıdır.

PayPal sisteminde bir ödeme işlemi gerçekleştiğinde gönderilen tutarın belli bir oranı alıcının hesabından kesilir. Gönderme işleminden kesilecek ücret göndericiye yansıtılmaz.

Ya Hedeflediğin fon miktarına ulaşamazsan?

İki ay sonunda bir proje hedeflediği fon miktarına ulaşamazsa iki ay boyunca havuz hesapta bekletilen destek paraları siz destekçilere geri iade ediliyor ancak sadece vakıflar istisnai olarak  hedeflerine ulaşmasalar da havuzda biriken tutarı iki ay sonunda koşulsuz alabiliyorlar. Yani eğer Aslı’nın Dolabı iki ay sonunda hedefine ulaşamazsa paran sana geri iade ediliyor.

Aslı'nın Dolabı Fongogo Projesi hakkında detaylı blog yazısı için tıklayın!

Not: Kampanya duyurusundan önce destek yapıp isim belirtmediyseniz çekilişe katılmak için PayPal mesajınızla aslinindolabi@gmail.com'a mesaj atabilirsiniz.

Destekleriniz için şimdiden çok teşekkürler ve çekiliş için iyi şanslar!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder