9 Şubat 2014 Pazar

14 Şubat Sevgililer Günü İçin Hediyeden Öte..


Şubat ayının en güzel gününe yaklaştığımız şu günlerde çoğumuzun sevgilisine ya da sevdiklerine en özel hediyeyi armağan etme telaşına girdiğini hissettik ve Aslının Dolabı olarak sizin için alternatif hediye önerileri hazırladık. Tabi ki bu hediyeler çeşitli sivil toplum örgütlerinin sevgililer günü temalı başlattığı kampanya ve etkinliklerinden oluşuyor. Sosyal sorumluluk faaliyetleri çerçevesinde sevenlere farklı kutlama önerileri sunan vakıf ve dernekler, 14 Şubat’ın hem sevgi hem de duyarlılık sergilenerek geçirilmesini amaçlıyor. Bu hediyeler sayesinde, sevginizi anlatırken, imkansızlıklar nedeniyle çalışmak zorunda kalan bir öğrencinin eğitimine katkı sağlayabilir, bir ormanın yeşermesine vesile olabilirsiniz böylelikle sevgilinize klişelerin dışında ve anlamlı bir armağan vermiş olursunuz.




     İlk olarak her çocuğun şefkat, sevgi ve anlayış görme, yeterli beslenme ve sağlıklı bir ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme hakkı olduğunu benimseyen ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Koruncuk Vakfı sizlere alışılmadık ve eşsiz bir armağan önerisi sunuyor. Sizde “Sana verilecek en anlamlı hediyenin bir çocuğun sağlıklı gülümsemesi olduğunu düşündüm” fikriyle ortaya çıkan korunmaya muhtaç bir çocuğun 1 yıllık süt ihtiyacını karşılayan bağış olanağıyla ona bir çocuğun tebessümünü hediye etmeye ne dersiniz?  O'na aşkınızı bu güzel sertifika ile hatırlatın. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde  Koruncuk Vakfı'na bağışta bulunarak ya da Koruncuk Dükkan 'daki ürünlerden satın alarak, sevgilinize anlamlı bir sertifika yaptırmak isterseniz, vakıf merkezini aramanız yeterli.



Sevgililer günü için özel düzenlenen diğer bir kampanya da Babası veya annesi hayatta olmayan çocuklara sevgiyle iyi bir eğitim vererek yaşamlarını değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti tarafından düzenleniyor. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” nin sembolü Darüşşafaka Cemiyeti, sevgi dolu kaliteli bir eğitimle yaşamlarını değiştirdiği öğrencilerinin geleceğinin aydınlanmasına destek olmak isteyenler için, Sevgililer Günü’ne özel "Sevgi Sertifikası" ve “Bardak Altlıkları” hazırladı. Sevgililer Günü'ne özel tasarlanan "Sevgi Sertifikası" ve Darüşşafakalı öğrencilerin Darüşşafaka Eğitim Kurumları sanat atölyesinde sevgiyle yaptıkları rengârenk resimlerin yer aldığı “Bardak Altlıkları,” Sevgililer Günü’nde sevdiklerine farklı ve anlamlı bir hediye sunmak isteyenler için ideal. Siz de bu Sevgililer Günü’nde sevdiklerinize, öğrencilere destek olmanın mutluluğu ve huzurunu armağan etmek isterseniz Darüşşafaka’nın Sevgililer Günü hediye seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Darüşşafaka’dan seçilen her özel gün hediyesi, Türkiye’nin 65 ilinden gelen 1.000’e yakın, babası veya annesi hayatta olmayan öğrencinin Darüşşafaka’nın sağladığı eğitimle yaşamlarının değişmesine, mutlu ve başarılı bireyler olarak hayata atılmalarına destek veriyor. ‘Sevgililer Günü’nü kutlarken, Darüşşafakalı öğrencilere sevgi dolu ve kaliteli bir eğitim bağışlayın!’
    


“Her Kilit Bir Kalbe Dokunacak” sloganıyla 14 Şubat sevgililer günü için farklı  bir deneyim ”Aşkınızın Kilit Noktası Kanyon” projesi Toplum Gönülleri Vakfı ile hayat buluyor .24 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında Kanyon'da sürdürülen bu proje, İkinci Dünya Savaşı döneminde, Sırbistan’da  iki sevgilinin hikayesinden esinlenilen, günümüze kadar uzanarak Roma, Paris, San Fransisco, Berlin, Moskova gibi dünyanın bir çok ülkesinde yer alan bir geleneği Türkiye’ye taşıyor. Aşıklar üzerlerine baş harflerini yazdıkları asma kilitleri Kanyon’da bulunan ”Dev Kalpler” e asacaklar. Bu proje ile sevgiye yatırım yapmayı amaçlayan Kanyon, Türkiye’nin her yerinden gençlere yatırım yapan ve gönüllülük temelinde onlara yeni ufuklar açan Toplum Gönüllüleri Vakfı’na, asılan her kilit için bağışta bulunacak.
   

     Sevgililer günü için başlatılan projelerden bir diğeri de “Sevginiz Onları da Yaşatsın” sloganıyla Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından yürütülüyor.1961 yılında dünyanın yıkımına seyirci kalmamak  ve “yaşayan bir dünya” için kurulan  WWF Vakfı bugün 100'den fazla ülkede, 4000’e yakın çalışanı ve 5 milyonu aşkın destekçisiyle WWF, “bir şeyler” yapıyor: Dünyamız için, hepimiz için, gelecek nesiller için. Dünyamız tek ve ondan sorumluyuz. Hepimizin sahip olduğu bir güç ve yapabileceği pek çok şey var. Yaptığınız küçük bir destek, diğerleriyle birleşip büyük bir değişime yol açabilir. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgiliniz için nesli tehlike altında bir türü evlat edinerek ona çok anlamlı bir hediye verebilirsiniz.

“Biz sizin desteğinizle bu canlıları korumaya devam edelim, siz de sevgilinize üzerinde birlikte yaşayabileceğiniz bir dünya armağan edin”WWF


     Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmek için kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) de 14 Şubat Sevgililer günü için  satışa sunduğu birbirinden güzel ve farklı ürünleri “Sevdiklerinizin Kalbine Giden En Anlamlı Yol... LSVDÜKKAN Ürünleri İle Tüm Yürekler Sevgiyle Dolsun!” sloganıyla satışa sunuyor ve bu ürünlerin tüm gelirlerini vakfın amaçları için kullanıyor. Lösemili çocuklara yardım etmek için vakfın sitesinden alışveriş yaparak bu özel günü kalıcı kılabilirsiniz.
    

Okumak isteyen ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklara eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek vermek için yola çıkan Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) de "sevginizi aktarırken bunu masum bir yüzde gülücük olarak değerlendirmenizi" bekliyor. "Okumak her çocuğun hakkıdır" sloganıyla yola çıkan TOÇEV’in internet adresinden yapacağınız makul miktarda bağışlarla bir çocuğun okumasına katkıda bulunabilir ya da bir öğrencinin bot, çorap, iç çamaşırı gibi ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. TOÇEV, 14 Şubat’ta birbirlerine hediye almayı düşünen sevenleri "Onların gözlerindeki ışıltıdan, dudaklarındaki küçük bir tebessümden ve sizin gibi çocuklarımızı okutmak isteyen destekçilerimizden aldığımız güçle aydınlık bir Türkiye için hep beraber yürüyoruz" çağrısında bulunarak, yanlarında görmek istiyor.



     Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı’ da 14 Şubat Sevgililer Günü için özel bir kampanya hazırlamayı ihmal etmemiş. Sevgiliniz için dilediğiniz miktarda fidan bağışı yaparak “Sevginiz bir ağaç gibi kök olsun, dallarındaki kuşlar daima sevginizi ansınlar diye senin adına Hatıra Ormanı’na fidan diktirdim” şeklinde anlamlı bir sözle sevginizi Tema Vakfının sertifikasıyla güçlendirebilir ve doğal yaşamın kötü şartlarına kayıtsız kalmayarak bir duyarlılık örneği sergileyebilirsiniz.     

Yazan: Ebru Üzümcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder